Menu

A partager – Hapjes om te delen bij het apéritief

Oesters

Creusen nr. 3

€ 3,5 per stuk

Franse Gillardeau oester nr. 3

€ 4,5 per stuk

Geserveerd met citroen en frambozendressing

Charcuterie – Van het mes

Jambon Noir de Bigorre – Smelt op de tong! Deze ham is gemaakt van het zwarte Bigorre varkentje uit de Pyreneeen. Mals en veel smaak! Per portie à 60 g. € 16

Cecina de Wagyu – Volbloed Tajima Wagyu Cecina (runderham), gepekeld en gerookt, heel veel smaak, zeldzaam, 60 g. € 22

Amuses –  Kleine apéritiefhapjes

Oeufs en cocotte –  Scharreleitje met crème fraîche uit de oven, broodsoldaatje, geschaafde champignon, vleugje kerrie en verse kruiden, per stuk € 3,5

Escargots de Bourgogne – 1/2 dozijn met kruidenboter gegratineerde wijngaardslakken, € 13,5

Paella croquant – Een smakelijke ”bite” van kanpperige rijst met garnaal, saffraan, tomaat, gepofte knoflook en peterselie, per stuk € 3,5

Boulette de risotto & cèpes – Ronde croquette van risotto en cèpes met truffelmayonaise, per stuk € 3,5

Brioche au foie gras – Getoast brioche, pâté foie gras en gepickelde kers, per stuk € 6,5

Toast Cannibale – De Poelzicht favoriet! Franse toast met tartaar, truffelmayo en cornichon, per stuk € 4,5

 

Plats d’accompaignement

Pommes frites & mayonaise

Portion € 5

Salade verte

Groene salade met French dressing

Portion € 5,5

Pain de campagne

Frans ovenbrood met aioli en beurre noisette

€ 5

Les entrées – voorgerechten

Poivrons rouges

Geroosterde puntpaprika’s met mozarella, crème van kikkererwt, bieslook en knapperige nierboontjes

€ 18

Filets de sardines grillées

Spartelverse gegrilde sardientjes (filets), krokante polenta, tomaat, gepofte knoflook en vadouvan

€ 19

Gratin de st. Jacques

Gegratineerde coquilles st. Jacques, crevettes en mosselen in een romige saus van venkel en Pernod

€ 21

Terrine au foie gras

Terrine van gemarineerde eendenlever met gerookte biet, vijg, chips van dadelbrood en rillette de canard

€ 21

Steak tartare préparé

Steak tartaar, 63 C dooiertje, augurk, veldsla en een kletskop van Gruyère

Petit € 18

Grand € 26

Les plats – hoofdgerechten

Artichaud à la Barigoule

Gevuld artisjokarten op Provençaalse wijze met soubise en knapperige maiskoekjes

€ 27

Poisson du jour

Vis van de dag!

€ marktprijs

Cotelette d’Ibericó

Gegrild Ibericó kotelet met grove mosterd, vleugje honing, tijm en jus d’echalottes

€ 29

Les desserts – nagerechten

Fromages

Selectie van 6 goed geaffineerde Franse kazen met noten, kletzenbrood en Betuwse appelstroop

€ 14

Mousse au chocolat

Onze klassieke chocolademousse met hazelnootcrunch, framboos en krokante cacao

€ 13

Fraises au sabayon

Gemarineerde aardbeien, vers getikte sabayon, muntsiroop en aardbeiensorbet

€ 12

Menu Gourmand

Brasserie keuzemenu

Voor-Hoofd-Na € 48 p.p.

Champignons Dordogne

Krokante grotchampignons, gevuld met groene kruiden, knoflook en ricotta, gedroogde kerstomaat en crème van linzen

Salade de pommes de terre & anchois fumé

Salade van gemarineerde krieltjes, gerookte ansjovis, gepickelde rode ui, coulis van tomaat, crème fraîche en kruiden

Langue de veau

Krokante kalfstong, Hollandse sla, zoetzuur en saus Gribiche

**************************

Aubergine

Gepofte en gegrilde aubergine met tomaat, Parmezaan en verse kruiden

Filet de plie

Dikke gebakken scholfilet met Hollandse garnalensaus en lamsoren

Suprême de poulet jaune

Sappige maishoenderfilet met romige duxelles van shii-take, gremolata en gevogeltejus

**************************

Brie de Meaux aux truffes

Brie de Meaux gevuldmet truffel, getoaste walnoot, vijg en coulis van prei

Clafoutis

Klassiek Frans dessert van Betuwse kersen, overbakken met vanillebeslag, met knapperige amandelen en sorbet van karnemelk

Pêche Melba

Gepocheerde perzik, framboos en roomijs

 

  • Voorgerecht los; € 18
  • Hoofdgerecht los; € 27
  • Kaas of dessert los; € 12

Specials

Plateau de fruits de mer

Plateau met verse zeevruchten, bestaande uit: 1/2 kreeft, Noordzeekrab, oesters, langoustine, grote pelgarnalen, Hollandse garnalen, gemarineerde scheermessen, kokkels, Zeeuwse mosselen en wulken

Geserveerd met Pain de Campagne, citroenmayonaise en frambozen-sjalottendressing

€ 59 per persoon

(De fruits de mer is te bestellen vanaf 2 personen op aanvraag)

Sole à la Meunière

Hele gebakken zeetong met beurre noisette en citroen

€ 49,5

Homard Termidor

Gegratineerde kreeft (schoongemaakt) met tomaat, verse kruiden, Gruyère, knoflook, sjalot, merg en beurre blanc

(Zolang de voorraad strekt)

1/2 kreeft € 22,5

1/1 kreeft € 45

Ribeye à 2 personnes

De allermooiste grain-fed ribeye (500 gram) met groenten en saus. Mals, sappig en veel smaak.

Pour les gourmands!

€ 85 per 2 personen

Tournedos au poivre

“Comme il faut”, een flinke tournedos met gekneusde zwarte peper, gebakken in roomboter met een romige saus

€ 34

Ris de veau aux cèpes

Gebakken kalfszwezerik met een romige saus van eekhoorntjesbrood

€ 36

Au Café

Voor bij de koffie

Madeleines

Onze beroemde vers gebakken madeleines met crème anglaise om lekker in te dippen!

per 2 stuks € 5