Menu

A partager – Hapjes om te delen bij het apéritief

Oesters

Zeeuwse creusen nr.3

per 3 stuks € 12

per 6 stuks € 22

Zeeuwse platte oesters

per 3 stuks € 15

per 6 stuks € 28

Charcuterie – Van het mes

Jambon Noir de Bigorre – Smelt op de tong! Deze ham is gemaakt van het zwarte Bigorre varkentje uit de Pyreneeen. Mals en veel smaak! Per portie à 60 g. € 16

Chorizo Iberico de Bellota – Smelt op de tong! De allerlekkerste Chorizo ter wereld! Per portie à 60 g. € 14

Amuses –  Kleine apéritiefhapjes

Gilda de anchoa –  De allereerste Baskische pinxto ooit! Spiesje met ansjovis, olijven en groene pepers, superveel smaak!  per stuk € 3,5

Escargots de Bourgogne – 1/2 dozijn met kruidenboter gegratineerde wijngaardslakken, € 13,5

Gougères – Specialiteit uit Bourgogne! Luchtige hartige soezen met Comté, per 4 stuks € 9

Oeuf farci – Gevuld scharreleitje, crispy chicken en gerookte ansjovis, per stuk € 3,5

Toast Cannibale – De Poelzicht favoriet! Franse toast met tartaar, truffelmayo en cornichon, per stuk € 4,5

 

Plats d’accompaignement

Pommes frites & mayonaise

Portion € 5

Légumes

Groenten van het seizoen

Portion € 5,5

Pain de campagne

Frans ovenbrood met aioli en beurre noisette

€ 5

Les entrées – voorgerechten

Gratin

Risotto, eekhorntjesbrood, basilicum en een 63 graden C eitje, gegratineerd met Parmezaan

€ 18

Bique d’homard

Kreeftensoep, zeevruchten, lobbige kokosroom en limoen

€ 16

Coquilles st. Jacques

Gebakken coquilles, geschaafde truffel, knolselderij, gebrande hazelnoot en beurre blanc

€ 24

Foie gras & anguille fumé

Terrine van foie gras, gerookte paling en rode biet

€ 24

Steak tartare préparé

Steak tartaar, 63 C dooiertje, gepekelde komkommer en piccalilly

Petit € 16

Grand € 24

Les plats – hoofdgerechten

Pleurote Royal

Gebakken koningsoesterzwam met knoflook en peterselie, krokante ravioli van Old Rotterdam en romige spinazie

€ 27

Bar de mer

Wentelteefje van zeebaars en gambatartaar met kreeftensaus en groene kruiden.

€ 29

Selle de lièvre

Gebakken hazenrugfilet, pastinaak, stoofpeer en jus met 5-spice

€ 34

Les desserts – nagerechten

Fromages

Selectie van 6 goed geaffineerde Franse kazen met noten, kletzenbrood en Betuwse appelstroop

€ 15

Dame Blanche

Vanille-parfait, slagroom, hazelnootcrunch en warme chocoladesaus

€ 13

Chocolat

Crèmeux van pure chocolade, pinda-kletskop, zeezout, olijfolie en sinaasappel

€ 13

Menu Gourmand

Brasserie keuzemenu

Voor-Hoofd-Na € 49 p.p.

Poireaux & vinaigrette

Gepofte prei , miso-dressing, sesam en knapperige pastinaak

Saumon fumé

Gerookte zalm van het huis met een aardappelslaatje, crème fraîche en dille

Pâté en croute

Smeuige pâté in korstdeeg met piccalilly

*************************

Chou vert

Gestoofde groene koolrolletjes, paddenstoelen, noten en gepofte rijst in romige saus

Filet de merlu

Gebakken heekfilet met beurre blanc en geroosterde worteltjes

Sucade de veau confit

Gekonfijte kalfssukade , mousseline, salade van rucola en romige pepersaus

**************************

Poire & Roquefort

Tarte tatin van peer met Roquefort en vijg

Ile flottante

Drijvend eilandje van meringue met vanillesaus, steranijs en karamel

Blanc manger

Amandel-vanillebavarois met passievrucht en mango

  • Voorgerecht los; € 18
  • Hoofdgerecht los; € 28
  • Kaas of dessert los; € 13
  • (Gerechten van het menu zijn niet inwisselbaar voor andere gerechten van de menukaart)

Specials

Plateau de fruits de mer

Plateau met verse zeevruchten, bestaande uit: 1/2 kreeft, Noordzeekrab, oesters, langoustine, grote pelgarnalen, Hollandse garnalen, gemarineerde scheermessen, kokkels, Zeeuwse mosselen en wulken

Geserveerd met Pain de Campagne, citroenmayonaise en frambozen-sjalottendressing

€ 59 per persoon

(De fruits de mer is te bestellen vanaf 2 personen op aanvraag)

Sole à la Meunière

Hele gebakken zeetong met beurre noisette en citroen

€ 49,5

Faisan à la choucroute “Formidable”

Sappige gehaktballetjes van fazant, zachte zuurkool, aardappelmousseline, gesmolten ganzenlever, jus en verse truffel

Pour les gourmands!

€ 34

Tournedos au poivre

“Comme il faut”, een flinke tournedos met gekneusde zwarte peper, gebakken in de roomboter met onze eigen jus de veau

€ 34

Ris de veau aux cèpes

Gebakken kalfszwezerik met een romige saus van eekhoorntjesbrood

€ 36

Au Café

Voor bij de koffie

Madeleines

Onze beroemde vers gebakken madeleines met crème anglaise om lekker in te dippen!

per 2 stuks € 5